Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، شهردار نجف‌آباد گفت: برج‌ دوقلوی صفا یکی از زیباترین آثار باستانی این خطه و ثبت شده در فهرست میراث ملی است و بر این اساس شورای شهر و شهرداری برای حفظ و نگهداری آن با توافق  با مالکان، این اثر را به تملک خود درآوردند.

محمد مغزی بیان کرد: اقدامات لازم برای تعمیرات، بازسازی و زیباسازی این ۲ برج تاریخی آغاز خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برج‌های دوقلوی صفا از آن دسته ساختمان‌های خشتی و بلند است که برای نگهداری کبوترها و تامین کود زمین‌های کشاورزی از فضولات این پرندگان ساخته شده است. این برج‌ها  با پلان‌های مستطیل شکل و الگوی شکل‌گیری و پلان متقارن از لحاظ معماری دارای ظاهری متمایز بین برج‌های کبوتر کشور است؛ در قسمت شرق بنا خانه‌ای با دیرینگی دوران صفویه وجود دارد که از معدود خانه‌های باقیمانده آن دوران با ستون‌های چوبی، پنجره‌های ارسی و تزیینات گره چینی و قواره‌بری است.

برج‌ها دوقلوی صفا جزو مجموعه بافت تاریخی صفا شامل حمام، مسجد و خانه‌های تاریخی است که در خیابان شریعتی، ابتدای خیابان صفا واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۷۹ با شماره‌ ۳۴۸۲ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

کبوترخانه حدود ۴۰۰ سال پیش و در اوایل دوره‌ صفوی در اصفهان و یزد رواج پیدا کرد و علاوه بر محلی برای نگهداری از پرندگان، از فضولات آن برای مصارف کشاورزی، صنعت دباغی در چرم‌سازی و ساخت باروت نیز استفاده می‌شد.

گفته می‌شود از میان هزاران برج کبوتر در گوشه و کنار استان اصفهان حدود سه هزار بنا هنوز سرپاست و این آثار با وجود ارزش گرانبهای معماری، تاریخی و گردشگری امروزه در بسیاری از شهرهای اصفهان و میان زمین‌های کشاورزی به حال خود رها شده و زیر فرسایش مداوم طبیعت و صدمات انسانی در حال ویران شدن هستند.

کد خبر 515794 برچسب‌ها فرهنگ - میراث فرهنگی استان اصفهان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: فرهنگ میراث فرهنگی استان اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۹۹۸۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف دیواره تاریخی در خیابان باباطاهر همدان

حمیدرضا حیدری در گفتگو با خبرنگار مهر، بیان کرد: در حین حفاری در عمق یک و نیم متری در این خیابان یک دیواره تاریخی مشاهده شد که قدمت آن هنوز مشخص نشده است.

وی ادامه داد: میراث‌فرهنگی به این موضوع به عنوان یک پتانسیل نگاه می‌کند و چه بسا پس از آشکارسازی آثار، سایت موزه دیگری در مرکز شهر همدان در معرض دید گردشگران داشته باشیم.

۱۰ اردیبهشت‌ماه سال‌جاری عملیات پیاده راه‌سازی خیابان باباطاهر با حضور اعضای شورای شهر و مدیران شهرداری آغاز شد.

عملیات پیاده راه‌سازی خیابان باباطاهر به عنوان سومین خیابان و در ادامه پیاده‌راه شدن خیابان‌های منتهی به میدان تاریخی همدان با یکصد میلیارد ریال اعتبار آغاز شده است.

صبح امروز و در پی بازدید میدانی خبرنگار مهر از پروژه، متوجه نمایان شدن شواهدی از آثار تاریخی در حین اجرای این عملیات شده و انتظار می‌رود هماهنگی و همکاری بین شهرداری و اداره کل میراث‌فرهنگی همدان سبب حفظ این آثار شود.

کد خبر 6097209

دیگر خبرها

  • نورپردازی برج آزادی با نام خرم آباد
  • فاز۲ تملک و آزادسازی خیابان شهید نقیب‌زاده در یزد آغاز شد
  • پیش‌بینی بودجه تملک فضای سبز برای سال جاری در منطقه ۲
  • ترک‌خوردگی‌ها و فرونشست عجیب نقش جهان
  • کشف دیواره تاریخی در خیابان باباطاهر همدان + عکس
  • سرنوشت «تلخ» کارخانه‌ای که «موزه» نشد/«ریسباف» فقط «دست به دست» می‌شود!
  • کشف دیواره تاریخی در خیابان باباطاهر همدان
  • شواهدی از آثار تاریخی در خیابان باباطاهر همدان مشاهده شد
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • ۹۴۰ اثر تاریخی زنجان در فهرست آثار ملی ثبت شده است